Zomersesshin

Ho Sen Dojo zomersesshin (7 dagen)

Van zaterdag 9 juli tot en met vrijdag 15 juli 2021

Een half-open retraite, waarbij we 7 dagen lang elke voormiddag zazen beoefenen 

van 9.30 – 10.00 en 10.30-12.00

en elke avond (behalve de laatste)

van 19.30 – 21.00.

In de namiddag ben je dus vrij.  Dat betekent niet dat de sesshin niet doorloopt. Deze periode vul je zelf in, thuis of elders. Je vermijdt je vrije tijd vol te plannen met sociale contacten of drukke activiteiten, maar vult deze bij voorkeur in met rustig fysiek werk,  wandelen, rusten  of eender welke bezigheid waarbij je erin slaagt voortdurend terug te komen naar dat wat hier en nu is. Ook ’s avonds ga je naar huis om te overnachten, maar vermijdt teveel tv kijken, discussies met huisgenoten, en alles wat je meetrekt in de verhalen van je denken.

Deze ongebruikelijke formule blijkt heel interessant. Voortdurend maken we de overgang van zazen in de dojo naar het verderzetten van onze praktijk in onze meer vertrouwde omgeving en activiteiten, en terug. Tegelijk is ze heel kwetsbaar: wanneer je thuis bent, en er plots allerlei afleidingen verschijnen, kan je geneigd zijn een zazen over te slaan. Dat is niet de bedoeling.

Je schrijft je in, en engageert je voor de hele week. Enkel na overleg kunnen een beperkt aantal mensen worden toegelaten, die later starten of bepaalde zazens niet meedoen.

Wie dat wil kan voor de duur van de stage verblijven en overnachten in Ho Sen Dojo, met respect voor de locatie en de anderen. Keuken, wc en badkamer zijn beschikbaar. Breng je eigen luchtmatras, dekens en lakens mee. Alle levensmiddelen kan je kopen in de onmiddellijke omgeving.

De laatste namiddag gaan we samen iets eten.

Onmiddellijk na de zomersesshin is Ho Sen Dojo een weekend gesloten.

Datum

zaterdag 9 juli – vrijdag 15 juli

Inschrijving:

Je schrijft je in door te schrijven aan info@zenantwerpen.be en ter bevestiging je bijdrage te storten: 

€ 125 voor wie geen maandelijkse bijdrage stort; 90 voor wie dat wel doet. 

Reductie: resp. € 90 (geen maandelijkse bijdrage) en 65 (wel maandelijkse bijdrage).

IBAN: BE44 3630 4172 0245 BIC: BRUBBEB

van Ho Sen Dojo vzw Sint-Rochusstraat 27 2000 Antwerpen.

Locatie

Sint-Rochusstraat 27
2000 Antwerpen