Over ons

De Antwerpse zendojo Ho Sen (‘Bron van het Onderricht’) werd in 1988 opgericht door Mia Casteleyn. In 2003 volgde Luc De Winter haar op.

Dojo Ho Sen

De Antwerpse zendojo Ho Sen (‘Bron van het Onderricht’) werd in 1988 opgericht door Mia Casteleyn. In 2003 volgde Luc De Winter haar op. Sinds 2010 beschikken we over een eigen vaste locatie in het hartje van Antwerpen. Naast zazen (zenmeditatie) bieden we ook onderricht, workshops, groepsgesprekken en persoonlijke begeleiding in de vorm van individuele gesprekken. We richten ook zazendagen en sesshins (meerdaagse stages) in. Sinds 2010 richt Ho Sen Dojo minstens één keer per jaar een kalligrafie-atelier in met de vermaarde kunstenaar, vredesactivist en vertaler van klassieke zenteksten Kazuaki Tanahashi (°1933). Ho Sen Dojo is verbonden met “Nuage et Eau – Centre de Méditation Zen” van Patrick Pargnien.

Luc De Winter

Luc De Winter

Zenleraar

Luc De Winter

Luc De Winter (°1966) beoefent zen sinds 1993; hij was leerling van Roland Rech (Nice) van 1996 tot 2015; sinds 2015 is Patrick Pargnien (Bordeaux) zijn mentor en leraar. Op deze manier bevindt hij zich helemaal in de lijn van Taisen Deshimaru, die eind jaren ’60 de levende zentraditie naar Europa bracht. Luc leidt meditatiesessies, zazendagen, meerdaagse stages (sesshins) en workshops, biedt individuele begeleiding, en wordt regelmatig uitgenodigd door allerlei organisaties voor lezingen en workshops. Als componist werkt hij nauw samen met Kaz Tanahashi (Berkeley) ; Luc’s muziek is diep geworteld in de ervaring van de levende zazenbeoefening,

Adres

Dojo-adres en maatschappelijke zetel
Ho Sen Dojo vzw
Sint-Rochusstraat 27 – 2000 Antwerpen

Email

info(at)zenantwerpen.be