zondag 26 mei 2024

Van 08u30 tot 12u00

8.30 zazen

10.00 koffie/thee;

10.30 Workshop: De vier geloften

De vier geloften van de bodhisattva vormen een van de hoekstenen van het mahayana, waar ook de zen deel van uitmaakt. Ze zijn zo prominent aanwezig in de traditie, dat ze zelfs dikwijls te licht worden genomen en uitgesproken worden zonder intentie. Enkel wanneer we er bewust voor kiezen ze als leidraad voor ons bestaan te nemen, krijgen ze hun ware functie.  Alhoewel ze geformuleerd zijn in een specifiek boeddhistisch begrippenkader, overstijgt hun diepe betekenis elke religie, traditie of  cultuur. En zoals elk boeddhistisch onderricht vertegenwoordigen ze geen enkele filosofie of wereldbeeld (hoewel dat zo mag lijken), maar zijn ze een krachtig hulpmiddel om werkelijk vrij in het leven te staan.

In deze belangrijke workshop, die we sterk aanbevelen,  stellen we ons fundamentele vragen over onze beoefening van ontwaken, en de betekenis daarvan. 

De aanvangsuren geven het begin van zazen aan. Zorg ervoor dat je minstens een vijftal minuten vroeger aankomt. De dojo wordt een half uur voor het begin van zazen geopend. Hou ook rekening met een moeilijke parkeersituatie.

Terug naar kalender